Fighter

Vindertid

3 timer

Holdstørrelse

2-3 pers.

Distance

ca. 25 km ialt

Har du aldrig prøvet adventure race før, så er fighter distancen stedet at starte. Hvis du løber en tur en gang i mellem, eller cykler du fast til arbejde, så kan du også klare fighter ruten.

Her er krav til både færdigheder og navigation skruet ned, så alle kan være med, men du får stadig masser af 'adventure'.

Dicipliner - Ændringer kan forekomme

Cykling

Løb

Kano

..og mere

            Tidsplan


Lørdag den 20. april 2024

Kl. 9.30 Check in åbner

Kl. 10.30 Fælles briefing

Kl. 10.50 Fælles afgang til start på cykel

Kl. 10.55 Prolog instruktion

Kl. 11.00 Løbet skydes igang

Kl. 14.00 De første hold kommer i mål

Kl. 17.00 Målet lukker


Start & Mål

Birkerød

Bistrupvej 1, 3460 Birkerød


Pris

1200 kr pr. hold
* 1050 kr før 16.01.2024

Obligatorisk udstyr - Ændringer kan forekomme

Følgende udstyr er obligatorisk for at kunne stille til start. Obligatorisk udstyr skal ikke nødvendigvis medbringes på hele ruten, men det vil fremgår af road book'en (som udleveres inden start) hvilket udstyr der skal medbringes på hvilke etaper.


PR. HOLD

  • Mobiltelefon (til nødopkald til løbsledelsen)
  • Førstehjælpskit – min. kompresbind, forbinding, to renseservietter og et overlevelsestæppe (alu)
  • Kompas
  • Vandfast pen


PR. PERSON

  • Cykel - Vi anbefaler Mountainbike, men løbet kan sagtens gennemføres på en normal cykel.
  • Cykelhjelm
  • Vandtæt jakke


1

2

3

Vores 3 bedste råd - Til den nye adventureracer

Træn orientering! Orientering er et stort element i adventure race, og går på tværs af alle diciplinerne. Så skal du være god til én ting, så skal det hverken være løb eller mountainbike, det skal være orientering!
Du kan finde gratis orienteringsbaner i det meste af Danmark på www.findveji.dk, alternativt kan du høre din lokale O-klub om du kan komme med til en åben træning.

Skaf dig en kortholder! Man kan hurtigt købe sig fattig i udstyr (det kender vi alt til), men er du ny i sporten er det vigtigt at understrege at det ikke kræver alverden er komme i gang, andet end en cykel og et par løbesko. Vi vil dog klart anbefalde at du skaffer dig en kortholder til cykelen, da det gør orienteringen på cykel markant nemmere. Du kan købe en, lave en selv, eller låne en af os, skriv til os for at kunne låne.

Træn din svageste diciplin! Der kan indgå mange forskellige dicipliner i et adventure race, og det er svært at være lige god til det hele - Men det behøver du heller ikke være. Men der skal helst ikke være én diciplin som du slet ikke kan klare. Det er derfor en god idé at fokusere på den diciplin du er mindst fortrolig med i din træning.

Ofte stillede (fighter) spørgsmål

Er jeg i god nok form?

Ja! Selvom 3+ timer med både løb og cykling kan lyde som meget, så kan de fleste være med på fighterdistancen. Hvis man eksempelvis cykler på arbejde, og løber en kort tur i ny og næ, så vil man også kunne gennemføre fighterruten.


Kan jeg stille op bare som én person?

Nej, adventure race er en holdsport, så du kan ikke deltage alene.


Hvad er en road book?

En road book, er et dokument der udleveres før, eller ved starten. Roadbooken er vigitig da den kan indeholde mange forskelige oplysninger, der skal bruges under løbet. Det kunne eksempelvis være postbeskrivelser, særlige regler for dele af ruten, eller informationer om obligatorisk udstyr. Du kan se et eksempel på en road book HER.


Hvad menes der med "og mere" under dicpliner?

At du skal forvente det uventede, ellers ville det jo ikke være et "adventure".


Hvilken diciplin kommer først?

Det siger vi ikke endnu. Adventure race er ikke ligesom triathlon der følger en fast form (først svømning, så cykling og til sidst løb). Det varierer fra løb til løb, og der er bestemt igen garentier for at man ikke skal ud at løbe eller cykle flere gange.


Vil der være mulighed for at gå i bad efter løbet?

Ja, der vil være omklædning og bad.